Za sva pitanja i savete možete nam se obratiti na email office@panontherm.co.rs ili mobilni tel. 065 80 77 157

PanonTherm Ive Lole Ribara 184 Bačka Palanka PIB: 107742132 MB: 62956887 TR: 170-0050011196000-51 Unicredit banka

Kategorije

Proizvođači

Termo glava tip DX HEIMEIER Pogledajte u punoj veličini

Termo glava tip DX HEIMEIER

Termo glava tip DX HEIMEIER

Detaljnije

heim-tg-dx

8,87 €

4 drugi proizvodi u istoj kategoriji

Termo glava DX Heimeier
 
Heimeier  termostatske glave se koriste za kontrolu temperature pojedinih  prostorija koristeći, na primer, grejače, konvektore i radijatore. Oni  su dizajnirani kako bi se montirali na sve Heimeier termostatske ventile  na radijatorima koje imaju navoj M 30 x 1.5. Adapteri omogućuju montažu  na termostatska tela ventila drugih proizvođača.

Termostatska glava koristi energiju  unutarnjih i vanjskih izvora toplote, uključujući solarne izvore  topline, toplotu koja zrači iz ljudi i električnih uređaja, te drugih  izvora, kako bi zadržala sobnu temperaturu vazduha konstantnom. To  pomaže da se izbegne rasipanje energije. Termostatska glava s ugrađenim  senzorima ne sme biti pokrivena zavesama, radijatorskim oblogama, ili  drugim preprekama, postavljene vertikalno ili u uskim nišama. U  protivnom neće biti moguće precizno kontrolisati temperaturu.

U drugim slučajevima, možda će biti potrebno instalirati daljinski senzor.

Ne zahtevaju priključak na mrežu ili  drugi izvor energije. Promena temperature vazduha proporcionalna je  promeni u vretenu ventila. Ako se temperatura vazduha u sobi povećava  zbog Sunca, na primer, tečnost u senzoru temperature se širi i utiče na  zatvaranje cevi. Ovo prigušuje vodu na ulazu u radijator putem vretena  ventila.

Ako se temperatura u prostoriji smanji,  događa se suprotan proces. Promena u koraku vretena ventila uzrokovane  promenom u temperaturi mogu se uzeti kao 0,22 mm po K promene sobne  temperature.

Standardna termo glava serije DX isporučuje se za opseg regulacije temperature od 16-28 C.