Za sva pitanja i savete možete nam se obratiti na email office@panontherm.co.rs ili mobilni tel. 065 80 77 157

PanonTherm Ive Lole Ribara 184 Bačka Palanka PIB: 107742132 MB: 62956887 TR: 170-0050011196000-51 Unicredit banka

Kategorije

Proizvođači

Gorionik na pelet SUN P12 55 kW Ferroli Pogledajte u punoj veličini

Gorionik na pelet SUN P12 55 kW Ferroli

Gorionik na pelet SUN P12 55 kW Ferroli

Detaljnije

ferroli-pelet-sun-p12

930,02 €

Na rasprodaji Na rasprodaji!

-5%

978,97 €

30 drugi proizvodi u istoj kategoriji

Predhodna
Sljedeća

Gorionik na pelet SUN P12 N 55 kW Ferroli

Osnovne karakteristike gorionika na pelet Ferroli SUN P N

 • Ultra kompaktni gorionik peleta, opremljen sa automatskim sistemom sagorevanja i loženja, kompletno sa pužnim transporterom i motorom
 • Elektronski sistem upravljanja sastoji se od dve glavne komponente: integrirani PCB za paljenje i upravljanje gorionikom i upravljanje centralnim grejanjem: pumpom za centralno grejanje, pumpom i trokrakim ventilom za zagrevanje sanitarne vode u rezervoaru, sondom za temperaturu sanitarne vode, sobnim termostatom ili daljinskom komandom (OpenTherm), daljinskim start kontaktom 230 V
 • Inteligentni mikroprocesor sa funkcijom autokonfiguracije
 • Displej sa velikim LCD ekranom i četiri tastera za regulaciju. Kontrolni panel nalazi se sa gornje strane na kućištu gorionika radi lakšeg pristupa korisnika i servisera.
 • Moguće je podesiti rad pelet gorionika u tri režima: on-off ili dve različite modulacije plamena (5 koraka toplotne snage i upravljanje plamenom)
 • Termostat za zaštitu od plamena (85°C) integrisan na ploči kontrolera
 • Gorionik poseduje napredne funkcije za zaštitu sistema i udobnost:
 • WARM-UP Postavite temperaturu kotla u opsegu od 0°C do 5°C za normalnu konfiguraciju i od 50°C do 55°C za konfiguraciji pripreme tople vode PTV.
 • AUTO-CONFIGURATION BOILER Kotao može prepoznaje priključenje senzora za toplu sanitarnu vodu i automatski menja svoju konfiguraciju sa režima "samo grejanje" na "grejanje i priprema tople sanitarne vode"
 • VISOKO TEMPERATURNA ZAŠTITA
 • ANTI-LEGIONELLA
 • COMFORT izmjenjivač kotla se održava u opsegu temperatura od 55°C do 75°C. Ova funkcija se obično koristi i za momentalnu pripremu tople sanitarne vode
 • Anti-FREEZE Ako temperatura kotla padne ispod 5°C, gorionik počinje sa radom
 
Korisnicki-panel-pelet-gorionik-ferroli-sun-p-7-12-n-novi-model

 

PODEŠAVANJE SNAGE GORIONIKA NA PELET SUN P N FERROLI

Automatika gorionika podržava tri načina gorionika dva modulaciona režima i ON/OFF režim. Modulacioni režim podrazumeva stepenastu regulaciju snage gorionika koja se prilagođava trenutnom zahtevu potrošača toplotne energije. Preko parametra u05 moguće je ograničiti snagu gorionika odnosno prilagoditi maksimalnu snagu kapacitetu kotla na koji se montira gorionik. U donjoj tabelu mogu se videti vrednosti 5 nivoa snage koje poseduje gorionik SUN P7 N odnosno SUN P12 N.

Tabela snaga gorionika na pelet Ferroli SUN P7 P12

HIDRAULIČKO POVEZIVANJE GREJNOG SISTEMA NA PELET KOTAO

Na donjim slikama prikazane su dve moguće šeme povezivanja sistema centralnog grejanja u kombinaciji sa pripremom tople sanitarne vode preko rezervoara. 

Šema A: sa dve cirkulacione pumpe, jedna za sistem centralnog grejnja 32, a druga za dogrevanje sanitarne vode u rezervoaru 130. Zahtev za uključenje cirkulacione pumpe za pripremu tople sanitarne vode ide preko senzora uronjenog u rezervoar 42.

Šema B: sa cirkulacione pumpom 32 i trokrakim diverter ventilom 95 za dogrevanje sanitarne vode u rezervoaru. Zahtev za prebacivanje diverter ventila u položaj za pripremu tople sanitarne vode ide preko senzora uronjenog u rezervoar 42.

hidraulicko-povezivanje-gorionik-na-pelet-ferroli-sun-p-7-12-n

SADRŽAJ KOMPLETA:

 1. Gorionik na pelet SUN P12 N 55 kW Ferroli sa automatikom i ožičenjem
 2. Pužni transporter sa motorom i ožičenjem
 3. Kosi priključak za povezivanje gorionika sa armiranim crevom
 4. Armirano crevo za povezivanje gorionika i pužnog transportera
 5. Uputstvo za montažu i korišćenje
 
sadrzaj-kompleta-pelet-gorionik-ferroli-sun-p-7-12-n

 

Tehnicke-karakteristike-pelet-gorionik-ferroli-sun-p7-p12-n-novi-model

Gorionik na pelet je opciono moguće povezati sa sobnim termostaom kako bi se regulacija rada kotla vršila prema sobnoj temperaturi prostorije u kojoj se nalazi termostat.

GORIONIK JE MOGUĆE INSTALIRATI NA SKORO SVE TIPOVE KOTLOVA NA ČVRSTO GORIVO PROSECANJEM POSTOJEĆIH VRATA KOTLA I UGRADNJOM ADAPTERA ZA GORIONIK. ZA KOTLOVE PROIZVOĐAČA SOLIDTHERM I FERROLI MOŽEMO VAM PONUDITI ZAMENSKA VRATA, PA POSTOJEĆI KOTAO MOŽETE KORISTITI I KAO KOTAO NA ČVRSTO ILI KOTAO NA PELET.

Tags: gorionik na pelet Ferroli SUN P7 N, gorionik za sagorevanje peleta, kotao na pelet

 

Novi proizvodi

» Nema novih proizvoda u ovom trenutku