Za sva pitanja i savete možete nam se obratiti na email office@panontherm.co.rs ili mobilni tel. 065 80 77 157

PanonTherm Ive Lole Ribara 184 Bačka Palanka PIB: 107742132 MB: 62956887 TR: 170-0050011196000-51 Unicredit banka

Kategorije

Proizvođači

Bežični wireless sobni digitalni Wi Fi internet termostat netATMO Pogledajte u punoj veličini

Bežični wireless sobni digitalni Wi Fi internet termostat netATMO

Bežični wireless sobni digitalni Wi Fi internet termostat netATMO

Detaljnije

vaill-netATMO

216,95 €

Na rasprodaji Na rasprodaji!

6 drugi proizvodi u istoj kategoriji

Predhodna
Sljedeća

Bežični wireless sobni digitalni Wi Fi internet termostat netATMO

Termostat i relej netATMO

Kako radi termostat?

Termostat netATMO poredi zadatu (željenu) temperaturu sa temperaturom prostorije i odlučuje da li je potrebno upaliti ili ugasiti kotao. Kotao kojim upravlja termostat netATMO može biti na gas, lož ulje, električnu energiju, pelet, toplotna pumpa, odnosno svi uređaji kojima je moguće upravljati preko beznaponskog normalno zatvorenog kontakta NC. NetATMO termostat koristi postojeću Wi-Fi internet kućnu mrežu za daljinsko upravljanje aplikacijom instalisanom na pametnom telefonu, tabletu ili personalnom računaru. Internet aplikacija je razvijena za sve operativne sisteme pametnih telefona i to:  iPhone/iPad/Android/Windows Phone.

netATMO internet Wi Fi termostat funkcije

Klikom na donje linkove možete skinuti aplikacije.

App Store Apple netATMO termostat App Store Google netATMO termostat App Store Windows Store netATMO termostat

Kompatibilnost vašeg grejnog sistema možete proveriti klikom na donju sliku.

netATMO termostat kompatibilnost grejnog sistema

Zamena postojećeg žičanog (zidnog) termostata

Prilikom instalacije netATMO termostat se montira na zid umesto postojećeg žičanog termostata i upravlja kotlom koristeći postojeći kabel u/na zidu. U ovom slučaju termostat koristi radio signal za povezivanje sa netATMO relejem koji se uključuje u električnu utičnicu preko pripadajućeg adaptera. NetATMO relej koristi postojeću Wi-Fi internet kućnu mrežu za daljinsko upravljanje aplikacijom instalisanom na pametnom telefonu, tabletu ili personalnom računaru.

Bezicni-wireless-sobni-digitalni-inteligentni-Wi-Fi-internet-termostat-netATMO-Vaillant-instalacija

Na donjem videu možete pogledati uputstvo za zamenu postojećeg žičanog sa netATMO termostatom.

Zamena postojećeg bežičnog termostata ili prva instalacija termostata netATMO

Prilikom instalacije netATMO relej se žično povezuje neposredno uz kotao, preko pripadajućeg adaptera i kablova, od koga dobija napajanje, odnosno vrši kontrolu rada kotla. NetATMO relej koristi radio signal za povezivanje sa netATMO termostatom, na kome se vrši podešavanje zadate (željenje) temperature prostorije.

NetATMO relej koristi postojeću Wi-Fi internet kućnu mrežu za daljinsko upravljanje aplikacijom instalisanom na pametnom telefonu, tabletu ili personalnom računaru.

Bezicni-wireless-sobni-digitalni-inteligentni-Wi-Fi-internet-termostat-netATMO-Vaillant-instalacija-2

Na donjem videu možete pogledati uputstvo za zamenu postojećeg bežičnog sa netATMO termostatom

Na donjem videu možete pogledati uputstvo za prvo postavljanje netATMO termostata

Podešavanje temperature prostorije na termostatu netATMO

Na displeju termostat netATMO prikazuje zadatu temperaturu (crni font) i trenutno izmerenu temperaturu (beli font) prostorije. Rotiranjem termostata iz vertikalnog u horizontalni položaj dolazi do rotacije brojeva na displeju.

Bezicni-wireless-sobni-digitalni-inteligentni-Wi-Fi-internet-termostat-netATMO-Vaillant-displej

U stanju mirovanja termostat prati zadate nedeljne programe grejanja. Za ručno podešavanje željene temperature različite od temperature zadate nedeljnim vremenskim programom, pritiskom na gornji deo termostata se povećava, a na donji deo termostata smanjuje željena temperatura. Ovako podešen ručni režim će se zadržati do onog momenta kada dolazi do smene zadate temperature vremenskim nedeljnim programom, kada termostat ponovo ulazi u automatski rad.

Napajanje termostata i releja netATMO

Za razliku od termostata koji se napaja baterijski sa 3 AAA baterije, relej se napaja sa mrežnim naponom od 230V. U zavisnosti od konfiguracije sistema netATMO relej može biti napojen električnim priključenjem na kotao (bežična instalacija sa termostatom netATMO) ili direktno u električnu utičnicu preko isporučenog adaptera (žična instalacija sa termostatom netATMO).

Inteligentni algoritmi grejanja

U proceduri kada uključiti odnosno isključiti kotao, termostat koristi sledeće:

 • Istorijske podatke objekta koji se greje
 • Temperaturu prostorije koja se greje
 • Zadatu temperaturu grejanja
 • Podešeni algoritam grejanja (histerezis ili PID algoritam)
 

Algoritam predstavlja deo termostata koji donosi odluke.

Histerezis algoritam

U toku prve dve nedelje po instalaciji termostata samo ovaj algoritam je dostupan. Ovim algoritmom, ukoliko je temperaturna razlika između željene i merene temperature prostorije manja od podešenog histerezisa termostata, termostat netATMO smatra da je dostignuta željena temperatura.

Podešavanje histerezisa termostata je moguće u granicama od minimalno +/- 0,1°C pa naviše. Za male vrednosti histerezisa, termostat će biti mnogo aktivniji na temperaturne razlike i promene zadate vrednosti temperature. Za veće vrednosti histerezisa, termostat će biti tolerantniji na promene temperatura, usled čega će dolaziti do ređeg uključivanja kotla.

PID algoritam

Nakon dve nedelje korišćenja termostata netATMO dolazi do aktivacije ovog algoritma. Po želji, PID algoritam je moguće deaktivirati i ponovo se vratiti na histerezis algoritam. Tokom prve dve nedelje termostat „snima“ karakeristike grejanog objekta, kao što su termička inercija i provodljivost omotača objekta. Ove karakteristike objekta termostat ažurira u svakodnevnom radu.

Nakom što je „snimio“ karakteristike objekta, termostat netATMO koristi napredni PID (Proportional-Integral-Derivate) algoritam za bolju regulaciju temperature prostorije, usled čega dolazi do manjih oscilacija oko zadate temperature.

Bezicni-wireless-sobni-digitalni-inteligentni-Wi-Fi-internet-termostat-netATMO-Vaillant

Inteligentni termostat netATMO predviđa potrebno vreme uključenja grejanja

Predviđanje potrebnog vremena uključenja grejanja je napredna funkcija termostata netATMO u cilju dostizanja željene temperature zadate nedeljnim vremenskim programom.

Za vreme „učenja“ u toku prve dve nedelje po instalaciji, termostat netATMO je analizirao karakteristike objekta koji se greje, pa je samim tim sposoban da proračuna vreme koje je potrebno za dostizanje zadatih temperatura. Kako bi ova funkcija radila, potrebno je da termostat netATMO poznaje trenutnu spoljnu temperaturu.

Na donjem dijagramu prikazana je reakcija klasičnog i netATMO termostata za postizanje sobne temperature od 21°C u 8:00 časova. Kao što se može videti sa donjeg dijagrama, termostat netATMO pri različitim spoljnim temperaturama proračunava potrebno vreme uključenja kotla kako bi postigao željenu temperaturu u traženo vreme (kriva 2), dok standardni termostat ima kašnjenje i tj. kasnije dostiže željenu temperaturu (kriva 1).

Dijagram-internet-Wi-Fi-termostat-netATMO-predvidjanje-grejanje-po-spoljnoj-temperaturi

 1.  Kriva grejanja sa standardnim termostatom - bez predviđanja
 2.  Kriva grejanja pri različitim spoljnim temperaturama -5°C i +15°C - termosat netATMO
 

Podaci o spoljašnjoj temperaturi vazduha

Termostat netATMO u svom radu koristi podatke o trenutnoj spoljašnjoj temperaturi i prognozi vremena na lokaciji instalacije – koristeći internet servis za vreme „Weater Pro“.

termostat-netATMO-on-line-vreme-i-prognoza-karta

Saveti za uštedu toplotne energije

Toplotnu energiju je moguće uštedeti jednostavnim postupcima na sistemu grejanja:

 • Podesite odgovarajuću temperaturu prostorije na Vašem termostatu. Energetske studije preporučuju temperaturu od 19°C u toku dana, odnosno 16°C u toku noći. Snižavanjem temperature prostorije za samo 1°C moguće je uštedeti do 7% na troškovima grejanja.
 • Podesite temperaturu prostorije prema Vašim dnevnim aktivnostima. Prilagodite nedeljni vremenski program periodima kada ste van kuće, odnosno noćnim režimina.
 • Štedite toplotnu energiju kada ste van kuće, u periodima kada bi uobičajeno bili kući koristeći funkciju termostata „Odsutan od kuće“ ili „Zaštita od smrzavanja“.
 

Vaš mesečni izveštaj o potrošnji energije

Svaki mesec u toku grejne sezone, generiše se personalizovani izveštaj o potrošnji energije za Vaš netATMO termostat. Izveštaj se šalje korisniku na email. Izveštaj se sastoji iz četiri dela:

 1. Vaše uštede energije
 2. Ukupno vreme u mesecu koje je Vaš kotao bio uključen
 3. Energetska efikasnost Vašeg vremenskog nedeljnog programa
 4. Saveti kako da optimalno upravljate potrošnjom energije
 
Primer personalizovanog mesečnog izveštaja:
 
Termostat-netATMO-izvestaj-o-ustedi-toplotne-energije-za-mesec
 

Mesečne uštede se kalkulišu na bazi razlike teorijskog vremena koje bi Vaš kotao radio grejući prostorije na komfornu temperaturu (bez instalisanog termostata) svo vreme, u odnosu na potrošnju sa instalisanim netATMO termostatom. Promene spoljne temperature se takođe uzimaju u obzir kako bi kalkulacija ušteda bila što preciznija.

Na donjim video snimcima možete pogledati detaljnu instalaciju internet aplikacije, kao i mogućnosti netATMO termostata.

Obim isporuke termostata netATMO

Bezicni-wireless-sobni-digitalni-wi-fi-internet-termostat-netatmo-obim-isporuke

Spisak opreme u okviru paketa netATMO:

 1. Termostat netATMO
 2. Relej netATMO
 3. Adapter sa ožičenjem za relej netATMO
 4. Adapter 230V za relej netATMO
 5. USB kabel za konfiguraciju releja netATMO
 6. Baterije AAA 3 komada
 7. Zidni montažni ram za termostat netATMO
 8. Montažni ram za termostat netATMO - stalak
 9. Zidna maska (ako se menja postojeći veći termostat)
 10. Nalepnice za pozadinu termostata (5 boja)

 

Detaljna uputstva i tehničke karakteristike termostata netATMO možete skinuti pod karticom Preuzimanje na ovoj stranici.

 

 

Novi proizvodi

» Nema novih proizvoda u ovom trenutku