Za sva pitanja i savete možete nam se obratiti na email office@panontherm.co.rs ili mobilni tel. 065 80 77 157

PanonTherm Ive Lole Ribara 184 Bačka Palanka PIB: 107742132 MB: 62956887 TR: 170-0050011196000-51 Unicredit banka

Kategorije

Proizvođači

Kotao na čvrsto liveni Viadrus U22 LP 8 članka Pogledajte u punoj veličini

Kotao na čvrsto liveni Viadrus U22 LP 8 članka

Kotao na čvrsto liveni Viadrus U22 LP 8 članka

Detaljnije

viadrus-u22-lp-8

Dostupnost: Na stanju.

1 068,25 €

Na rasprodaji Na rasprodaji!

-7%

1 148,66 €

30 drugi proizvodi u istoj kategoriji

Predhodna
Sljedeća

Kotao na čvrsto gorivo liveni VIADRUS U 22 LP

Visoka tehnologija livenog kotla na čvrsto gorivo Viadrus U22 LP - zelena linija

Napravljen od livenog gvožđa kotao na čvrsto gorivo Viadrus U22 LP je člankasti kotao za sagorevanje čvrstog goriva koji sadrži tri horizontalne promaje dimnih gasova. Dizajniran je za toplovodne sisteme grejanja i ne može da se koristi u svrhu sanitarnog snabdevanja vodom.

Kotao VIADRUS U22 LP – zelena linija (prepoznatljiv po karakterističnoj zelenoj boji) je proizvod izliven u matičnoj fabrici u Bohuminu ‐ Češka Republika i sklopljen u njenom montažnom pogonu, uz posebnu kontrolu kvaliteta odlivaka i montaže.

Prvenstveno je namenjen tržIštima sa definisanim visokim standardima za takvu vrstu proizvoda. VIADRUS U22 LP je najnovija varijanta kotla U22 sa poboljšanjima kao što su: veća vrata i otvor nasipnog okna, otvor za gorionik, veze tople i hladne vode sa kontra prirubnicama 6/4” radi lakšeg povezivanja. Razvoj VIADRUS-ovog stručnog tima i izmene koje je napravio išle su u pravcu olakšanja montaže pelet gorionika na kotao iz serije U22. Konstruisanje univerzalnih vrata za montažu gorionika sa leve ili desne strane, kvalitetna priprema prolaza gorionika, izmene na livenom telu, obostrana priprema na oplati za kablove gorionika i transportnog puža, elementi za redukciju brzine protoka toplog vazduha kroz komore kotla, neka su od rešenja koja olakšavaju montažu i upotrebu gorionika.

liveni-kotao-viadrus-u22-lp-montaza-pelet-gorionika

Osnovne karakteristike su mu: optimalna konstrukcija kotla, robusnost i kvalitet livenih članaka. Uz pravilnu upotrebu ovaj kotao ima veoma dug vek eksploatacije. Garancija na livene članke je 5 godina.

Konstrukcija livenog kotla na čvrsto gorivo Viadrus U22 LP

Zahvaljujući konstrukciji od livenog gvožđa i fleksibilnoj tehnologiji livenja kotao je izuzetno otporan na koroziju koja može nastati prvenstveno zbog niskih temperatura povratne vode dimnog gasa ali i zbog opterećenja visokim sadržajem vode. Svojom jedinstvenom tropromajnom konstrukcijom Viadrus U 22 LP kotao na čvrsto gorivo će obezbediti veću efikasnost od ostalih sličnih proizvoda na tržištu. Koristi različite vrste čvrstog goriva pa učinak kotla varira između navedenog maksimuma i minimuma.

liveni-kotao-viadrus-u22-lp-karakteristike

Kotao VIADRUS U22 LP može da se loži na drva, koks i mrki ugalj. Uz dogradnju adekvatnog gorionika može sagorevati pelet, lož ulje ili prirodni gas. Veća vrata i komora za loženje ovog modela kotla je najveća prednost ove verzije (možete ložiti kotao komadima drveta prečnika do 180 mm).

Uz Viadrus U22 LP liveni kotao preporučujemo pelet gorionike Ferroli SUN P7 N snage 34 kW (4,5 i 6 članaka) odnosno SUN P12N snage 55kW (7,8,9 i 10 članaka). U kombinaciji sa pelet gorionikom preporučujemo set za povećanje efikasnosti kotla. Tehničke karakteristike potrebnog seta možete pogledati na sledećem linku.

Tehničke karakteristike liveni kotao Viadrus U22 LP

tehnicke-karakteristike-liveni-kotao-viadrus-u22-lp

Obim isporuke liveni kotao na čvrsto gorivo Viadrus U22 LP

Liveni kotao na čvrsto gorivo VIADRUS U22 LP se isporučuje tako da je telo kotla smešteno na drvenoj paleti, a omotač je posebno upakovan u kartonsku kutiju. Standardna oprema je smeštena unutar pakovanja.

Standardna oprema VIADRUSA U22 LP zelena linija:

o Oprema za čišćenje (kuka, četka s drškom, žarač) sa držačem
o Slavina za punjenje i pražnjenje 1/2" sa kolenom
o Čep 6/4'' (2 kom.)
o Zavrtanj klapne regulatora promaje
o Ručica poluge zatvorne klapne
o Ležište poluge zatvorne klapne (2 kom.)
o Klin 3mm sa navojem M5 za oplatu (4 kom.)
o Šraf M5 (4 kom.)
o Podmetači zvezdasti za M5 (4+4 kom.)
o Matice M5 (4+4 kom.)
o Podmetači M8 (8+1+2 kom.)
o Matice M8 (8 kom.)
o Dihtung ∅85 x ∅60 x 3 mm (2 kom.)
o Zavrtnji (4 kom.)
o Gumeni čep za oplatu (6 kom.)
o Kontra flanša sa spoljnim navojem 6/4'' (2 kom.)
o Poluga zatvorne klapne (2 dela)
o Šplente (3+1 kom.)

Dodatna oprema:
o Komplet elemenata za povećanje iskorišćenja kotla koji koristi tečno, gasovito gorivo ili pelet (dole na slici)
o Regulator promaje 3/4''.

set-za-povecanje-efikasnosti-viadrus-kotla-u22-lp

 

NAPOMENA: Dodatna oprema nije uključena u cenu kotla i poručuje se posebno.

 

Viadrus logo

Tags: kotao na cvrsto gorivo, viadrus U22 LP, kotlovi na cvrsto gorivo, kotao na čvrsto, centralno grejanje, kotao na drva, kotao na briket, liveni kotao na cvrsto, liveni kotao viadrus U22, viadrus kotao, viadrus liveni kotao, radijatorsko grejanje