Za sva pitanja i savete možete nam se obratiti na email office@panontherm.co.rs ili mobilni tel. 065 80 77 157

PanonTherm Ive Lole Ribara 184 Bačka Palanka PIB: 107742132 MB: 62956887 TR: 170-0050011196000-51 Unicredit banka

Kategorije

Proizvođači

Kotao na čvrsto gorivo i pelet TKAN1 20-35kW Radijator Pogledajte u punoj veličini

Kotao na čvrsto gorivo i pelet TKAN1 20-35kW Radijator

Kotao na čvrsto gorivo i pelet TKAN1 20-35kW Radijator

Detaljnije

radijator-TKAN1

Dostupnost: Na stanju.

2 483,94 €

Na rasprodaji Na rasprodaji!

-5%

2 614,67 €

30 drugi proizvodi u istoj kategoriji

Predhodna
Sljedeća

Kotao na čvrsto gorivo i pelet serije TKAN Radijator Kraljevo

Kotao TKAN je razvijen sa ciljem da firma RADIJATOR INŽENJERING ponudi tržištu kotao koji je po svojim mehaničkim i termičkim osobinama izrazito namenjen biomasi kao gorivu.

Goriva

Koristeći uopšteni pojam „BIOMASA“ naravno da se pre svega misli na pelet, ali treba istaći i mogućnost loženja sa košticama voća i to pre svega višnja, trešnja. Prilikom korišćenja navedenih goriva podrazumeva se automatska kontrola glavnih parametara rada. U svim navedenim primerima korišćenja biomase zahteva se određen stepen suvoće goriva. Sa druge strane zahtevi tržišta su uvek okrenuti ka što većoj univerzalnosti goriva, tako da je TKAN moguće ložiti i sa čvrstim gorivima (drvetom,ugljem...) i tada je loženje ručno.Za sve druge oblike sagorevanja biomase konsultovati se sa proizvođačem kotlova.
Samo sagorevanje se u ovoj situaciji odvija pod prinudnom promajom ventilatora,tako da je TKAN u ovim uslovima efikasniji nego njegovi prethodnici koji funkcionišu po principu slobodne promaje.

Opis kotla

Pri normalnim režimima temperatura dimnih gasova na izlazu je oko 120°C, a pri maksimalnim režimima je ispod 150°C. Ove vrednosti mogu u svakom trenutku da se očitaju na displeju. Kotlovi na biomasu serije TKAN 1 i TKAN 2 poseduju bakarni izmenjivač za priključivanje ventilatora za termičko osiguranje kao i klapnu za potpalu. Svi delovi vodenog dela kotla izrađeni su od bešavnih cevi i kotlovskih limova debljine 4mm i više, u zavisnosti od snage kotla. Samo ložište je napravljeno od masivnih izolacijskih materijala i sivog liva. Kotlovi na biomasu serije TKAN 1 i TKAN 2 se proizvode se u dve varijante snage. TKAN 1 je maksimalne toplotne snage do 35 kW a TKAN 2 je maksimalne toplotne snage do 50 kW. Stepen iskorišćenja kotla pri loženju na pelet je preko 90%.

Tropromajni kotao na čvrsto gorivo i pelet TKAN Radijator Kraljevo

Na gornim slikama prikazana je tropromajna konstrukcija ložišnog prostora u slučaju loženja čvrstim gorivom kao i peletom.
 
Ložište je po svojem principu rada tzv. „izviruće“, gde gorivo iz zone transporta ide vertikalno uvis tj. izvire do zone sagorevanja. Napravljeno je od masivnih izolacijskih materijala i sivog liva. Transport goriva obezbeđen je pužnim transporterima. Gorivo dolazi iz silosa zapremine 240 L. U slučaju potrebe vrlo je lako demontirati ceo sklop u tri nezavisne celine: silos, mehanizam za nalaganje i kotao.

Pužni transporter kotla na pelet TKAN Radijator Kraljevo

 

Tehničke karakteristike kotlova TKAN

Tehničke karakteristike kotlova TKAN